Objavio: peljesac | 21 kolovoza, 2009

Upoznajmo Pelješac – Prapratno

prapratno

Na 6 kilometra udaljenosti od Stona prema Orebiću, na južnoj strani Pelješca, u uvali istog imena smjestilo se malo mjesto, trajeknta luka i autokamp Prapratno.  Uvalu Prapratno okružuju masline i borovi a na kraju uvale je duga pješčana plaža.

U hladovini maslina, na kraju uvale, smjestio se autokamp Prapratno koji na raspolaganju ima više od 900 kamping mjesta, restoran , samoposlugu te sportske terene za tenis, košarku i nogomet

prapratnoNa silazu u uvalu, tik do magistralnog puta, smješten je restoran Bela Vista sa odličnom gastronomskom ponudom i jedinstvenim pogledom na uvalu, plažu, otvoreno more i otok Mljet.  U mjestu se uz smještaj u kampu, nudi i izajmljivanje nekoliko apartmana. Iznimno plitka pješčana plaža je izvrsna učenje plivanja. More je toplo i gotovo uvijek kristalne čistoće.  Rubovi uvale su kameniti, i na isturenom djelu je skrivena nudistička plaža.

Trajektno pristanište za liniju Prapratno – Sobra (Mljet) do kojega od silaza sa magistrale vode tri kolovozne trake je izdvojeno na lijevoj strani uvale, te ne ometa odmor na samoj plaži.

prapratno


Komentiraj

Kategorije